Profesionalni namakalni sistemi Rainbird za vrt in zelenico

Avtomatski namakalni sistemi za zelenico

Avtomatski namakalni sistem za zelenico odločilno pripomore k željenem izgledu okolice vaše hiše. Zelenica je ob uporabi sistema namočena enakomerno, dovolj pogosto in z ravno pravo količino vode, kar ob rednem gnojenju in košnji omogoča kar najbolše rastne rezultate, ter karseda lepo in gosto zelenico.

Lepa trata je posledica optimalne zalitosti

V poletnih mesecih trave nikakor ne boste mogli dovolj izdatno in enakomerno zaliti ročno, zato je zalivalni sistem nuja za vsakogar, ki hoče s svojo zelenico izstopati iz povprečja. Vsaka travna bilka mora biti 2x pokrita oz namočena iz dveh različnih razpršilcev.

N

Projektu se posvetimo izurjeni profesionalci

N

Jamčimo, da bo delo skrbno opravljeno v dogovorjenih rokih

N

Smo hitro odzivni z ugodnimi cenami

Ekonomičnost in optimalna poraba vode namakalnega sistema

Zalivalni sistem Rainbird je zasnovan za kar najbolj ekonomično in maximalno optimizirano porabo vode. Na namakalni sistem lahko kot dodatno opremo montiramo tudi dežni senzor, ki preprečuje zalivanje ob zadostni namočenosti tal ali pa wi-fi vmesnik, s katerim imate možost upravljanja s sistemom od daleč.

Oddaljeno opravljanje za namakalni sistem ni težava, saj se nanj povežete popolnoma enostavno preko aplikacije Rainbird. Naši mojstri vam z brezplačno inštalacijo wifi vmesnik sprogramirajo in usposobijo za upravljanje iz kateregakoli konca sveta. Edini pogoj je, da internetno omrežje deluje na 2,4gH (kar je sicer običajno) ter da omrežni usmerjevalnik-ruter, ki oddaja wi-fi signal ni preveč oddaljen od kontrolne enote.

zalivanje zelenice

Potek montaže za namakalni sistem

Ko se odločite, kje bi radi imeli zalito površino, kje bo ventilska škatla in kontrolna enota, sledi izdelava in načrt za namakalni sistem. Ko se lotimo dela na terenu, je najprej na vrsti izkop jarkov s posebnim strojem, ki koplje 10 cm širok jarek in do 40 cm globok, da je poseg v vašo zelenico čim manjši, ter da so cevi za dotok vode varno skrite globoko v zemlji, da jih ne poškodujete, kadar/če opravljate vzdrževalna dela na zelenici.

Nato namestimo primerne alkaten cevi za vaš namakalni sistem in namontiramo zalivalce. V našem podjetju montiramo le kvalitetne in preverjene namakalne sisteme znamke Rainbird, ki je vodilna znamka z namakalnimi sistemi na tržišču. Obstaja več vrst razpršilcev. Največ montiramo statične razpršilce serije 1800 in pa rotorske, serije 3500, po potrebi tudi razpršilce z daljšim dometom.

Ko je končno opravljena še montaža elektromagnetnih ventilov v ventilski škatli oziroma v jašku, kjer ste predvideli prostor za ventile, namakalni sistem povežemo v vodovod. Nato nam ostane le še postavitev oz montaža kontrolne/krmilne enote, ki je lahko notranja ali zunanja ter preizkus sistema.

Ekonomičnost in optimalna poraba vode namakalnega sistema

Lahko vam uredimo tudi namakalni sistem za kapljično namakanje za vrt, rastlinjake, visoke grede ali živo mejo. Živa meja, zasajena z lovorikovci, fotinijo, gabri ali iglavci, na začetku potrebuje veliko vode, da se sadike bolje primejo in hitreje zrastejo na željeno velikost.

Namakalni sistemi za vrt rastlinam dajo ravno pravšnjo količino vode za bujno rast, tudi v sušnih obdobjih v poletnih mesecih, hkrati pa se boste izognili plesnim in ostalim škodljivim boleznim pri vaših vrtninah. Kapljični namakalni sistem vam prihrani veliko časa in dela z ročnim zalivanjem vrta, hkrati pa je vrt zalit bolj enakomerno.

Cevi za kapljično namakanje

Za kapljični namakalni sistem poznamo različne vrste cevi. Imamo nadzemno cev za kapljično namakanje, ki je bolj popularna oz bolj uporabljena saj jo odlikuje nižja cena, lažja aplikacija in lažje kontroliranje in servis v primeru poškodbe. Podzemna zalivalna cev, je nekoliko dražja, njena prednost pa je da je nevidna in povsem brez izgub vode z izparevanjem.

polaganje avtomatskega namakalnega sistema

Ponudba in cena za namakalni sistem

Za izdelavo ponudbe nam pošljite skico terena, ter pretok in pritisk dovoda vode (lahko opravimo tudi mi na ogledu, ki je brezplačen). 

Cena namakalnega sistema za zelenico je odvisna od več dejavnikov. Velikost in oblika oz relief parcele z trato je ključni dejavnik pri oblikovanju cene. Od tega je odvisno koliko metrov jarka je potrebno izkopati, koliko in katere razpršilce montiramo za optimalno zalito trato, ali je teren raven ali nagnjen, koliko spojnega materiala porabimo, kakšno dodatno opremo si izberete(dežni senzor, koliko stezna zunanja ali notranja enota, wifi vmesnik,..).

Ceno oblikuje tudi pritisk in pretok vode v vašem sistemu. Od tega je odvisno število sektorjev namakalnega sistema in s tem posledično količina materiala, ki ga moramo uporabiti.

Težko je vnaprej podati neko splošno oceno saj lahko v takem primeru cena za namakalni sistem močno odstopi od realne cene, ki jo oblikujemo po ogledu in kjer upoštevamo vse unikatne značilnosti vašega vrta.

Vsi naši namakalni sistemi imajo 5 letno garancijo na montažo in material. Garantiramo Vam, da Vas bodo naši namakalni sistemi razveseljevali še leta in desetletja po vgraditvi.

Pokličite na 041/756-549 Vid, ali pišite na info@okolicahise.si In dogovorili se bomo za brezplačen ogled.

zalivanje zelenice

Vse storitve na enem mestu